zaterdag, april 18, 2015

Voor de kleine Roan


Op 1ste Paasdag is kleine Roan geboren. De jongste telg van mijn beste vriendinnetje en collegaatje Annemiek. Ik kreeg meteen een leuk idee in mijn hoofd voor een kaartje om de kleine welkom te heten. 
Een beschuit met muisjes maken met de Creatable Confetti mal LR0342! Zo gezegd zo gedaan….zou je denken. Het beschuitje was snel gemaakt met de cirkelmal van de Collectable COL1320 uit kurk en de confetti. Maar dan de rest nog. Dat heeft wel even geduurd. Ik wilde graag iets doen met de grote alfabet stempelset van Penny Black, lekkere stoere letters zijn dat, en natuurlijk weer mijn verzameling gekleurde inkten. Maar ook met de Craftable banners van dit jaar. Veel schuiven, bedenken, uitproberen, aan de kant leggen…laatjes open trekken voor alle lintjes en papier.
Ik ben heel tevreden met het eindresultaat! Ik hoop dat Annemiek de kaart ook mooi vind.

Kaartformaat is weer 10 x 15 cm en dit heb ik allemaal gebruikt:
- Don & Daisy papier bloc PK9107
- Kraft papier bloc PK9109
- Creatable Confetti LR0342
- Collectable Circle die & sentiment COL1320
- Collectable Ooievaar COL1381
- Craftable banners CR1299
- Eline's words EC0138 stempelset
- Eline's Sweet sentiments EC0152 stempelset
- Blauwe veiligheidsspeldjes JU0943
- Alfabet stempelset Penny Black
- Scrappers Spool Tawny
- Houten sterretjes
- Hero Arts Hues Cup 'o Joe, Wet Cement & Soft Stone
- Archival Sky Blue


Om de verhouding van de kleuren bij de muisjes op het beschuitje goed te krijgen stans je de confetti mal 2x uit lichtblauw papier en 1x uit wit papier. Je stanst een cirkel uit kraft of kurk en besmeert die met een dun laagje lijm en strooit er dan de confetti overheen. Dat geeft het mooiste natuurlijke effect. Waarschijnlijk zal niet alles direct perfect plakken, dus de rest tik je eraf en plak je opnieuw op met een pincet en wat lijm. Ik heb alles met 3D kit en foam in lagen op de kaart geplakt zodat het beschuitje het meest naar voren springt.

Ik vind het leuk om aan de binnenkant van de kaart met een paar stempels het lege vlak op te vullen. Ik heb hier de stempels die bij de ooievaar Collectable COL1381 komen en de leuke zin uit het Sweet Sentiment stempelset van Eline EC0152 gebruikt met verschillende kleuren inkt.


Het kaartje is al verstuurd en binnenkort gaan we de kleine bewonderen en een kadootje brengen.
zaterdag, april 11, 2015

Voor mijn moeder...


Mijn moeder is de 13de jarig, dus dat roept weer op voor een kaart! Ik had al een tijdje het idee om een bloemenkaart te maken met deze Collectable bloemen en dan in combinatie met vrolijke gekleurde inkt. Dit is het geworden! Lekker vrolijk maar niet te overdreven aanwezig. Het heeft nog wel even veel denkwerk gekost om eruit te komen welke kleuren ik wilde gebruiken en of ik alleen gestempeld ging doen of ook een aantal uitsnijden. Het is beide geworden. Dit soort kaarten is altijd pittig om mee te beginnen, omdat je zoveel met wit werkt en stempelkleuren, maar het is best aardig geworden haha. Ik heb alleen de bloemen en de vlinder niet geembost, dat vond ik niet nodig.


De basis kaart is 10x14cm en ik heb gebruikt: 
- Kraft basis kaart van de HEMA
- Collectable COL1304 Tiny's bloemen
- Collectable COL1319 Tiny's vlinders
- CS0917 Gefeliciteerd stempel
- Archival inkt: Magenta Hue (vlinder), Rose Madder, Tea Rose en Chrome Yellow
- Hero Arts Inkt: Soft Pink, Cup 'O Joe (tekst)

Bij deze Collectable bloemen en de vlinder is het heel belangrijk eerst te stempelen en dan ze uit snijden met de mal. Dat geeft het beste resultaat. Als je eerst stanst dan is het lastiger om de stempel goed uit te lijnen. Ik had de bloemen wat in kunnen kleuren vanuit de kern om ze wat meer diepte te  geven, maar helaas heb ik daar nu niet de kleurmiddelen voor. Maar deze bloemen kun je zo gevarieerd gebruiken en mijn hobbyvoorraad is nog zo aan het uitdijen, die komen vast nog wel een keer terug op een kaart ;)

donderdag, april 09, 2015

Vera de BeeraOp Marianne's Berenblog staat nu een leuke slinger met vilten beertjes die Oma Marianne heeft gemaakt voor Vera's kamer. De beertjes hangen nu aan haar voeteneind. Ze heeft ze al wel gezien en herkende ze meteen als beertjes maar verder heeft ze nog niet echt naar ze omgekeken en hangen ze er mooi decoratief bij. Ik denk als Vera later dit jaar haar eerste stapjes gaat zetten en meer in haar kamer zal spelen dat de beertjes dan wel regelmatig losgemaakt zullen worden ;)


Ben jij al volger van Marianne's blog?


dinsdag, april 07, 2015

Kort door de bocht….


Mijn zwager was 1 April jarig en Erik zei: "Kun je even snel een leuke kaart maken?"…terwijl ik net uit werk kwam en mijn bord eten op had. We zouden daarna (eigenlijk rond Vera's bedtijd maar ze slaapt toch nog later in vanwege zomertijd….) even bij z'n broer langs gaan voor z'n verjaardag en een kadootje brengen…taart eten…kopje koffie en dan snel weer naar huis om kleine meid in bed te leggen. Een zelfgemaakt kaartje erbij is dan leuk..…ja…

Ik heb gebruikt:
- Basis Kraft kaartje van de HEMA
- Blackboard marker van de HEMA voor een leuk wit randje
- Karen Foster Scrapper's Spool Tawny
- Letterslinger alfabet Creatable LR0340 (Marianne Design)
- Nummers Collectable COL1347 (Marianne Design)

Ik heb met flinke haast de kaart gemaakt. In een half uur…ja okay…simpel….maar niet als je uit 6 kleuren alfabet-lettertjes moet stansen en ook nog leuk moet opplakken! Maar het is gelukt….achteraf…had ik ze graag ook nog even met wat 3Dkit of foam erop geplakt voor wat meer diepte dan was ik er helemaal 100% tevreden mee geweest. Mijn zwager vond het helemaal leuk en Marianne herkende later haar eigen producten bij het zien van de kaart (toen wij al weg waren hahaha) 


zondag, april 05, 2015

Vrolijk Pasen!


Gisteravond toch nog even snel een vrolijk Paaskaart gemaakt voor mijn moeder die vanavond komt logeren om morgen op Vera te passen. Ik heb het superleuke papierbloc van Eline gebruikt Eline's Fresh Flowers PB7045 en natuurlijk de Collectable paaseieren COL1382 samen met het konijntje van Eline COL1354. De kaart is 10x21cm, bankpostformaat :)


Uiteindelijk zijn het heel veel verschillende eieren op de kaart geworden omdat ik lekker aan het spelen was met mijn vele inkten en stempelen op verschillende kleurtjes papier….oops! Ook kwam ik erachter dat ik vergeten ben een embossingmatje te halen voor mijn big shot hahaha. Dus dan maar de embossing van de eieren erop gesjabloneerd met de mal. Geeft wel een leuk effect!

Iedereen hele fijne paasdagen gewenst!

vrijdag, april 03, 2015

Lente Krans


Iets wat mensen niet snel bij mij zouden verwachten….
….ik maak graag kransen…
Het liefst heel klassiek zoals deze hieronder.


We wonen in een schattig vrijstaand huisje uit de jaren 30 en afgelopen winter hebben wij de oude originele voordeur van onze buren over kunnen nemen (er zat een lelijk jaren 80 deur in met een veel te groot raam en wit geverfd…blèèègh). De deur is samen met de rest van het huis vlak voor de winter weer strak in de lak gezet, traditionele kleuren donkergroen en wit zoals het hoort bij zo'n huisje op de Veluwe. Er zit een schattig raam in met een geslepen motief en halverwege de deur een klein spiek-luikje met daaronder een veel te smalle brievengleuf. Met de Kerst heeft er al een Kerstkrans gehangen met dennentakken, maretak en mijn favoriete Kerstkleuren Rood-wit, gekregen van mijn schoonmoeder Marianne. Maar zo met de Lente in aantocht werd het tijd voor iets nieuws. Dan maak ik het graag helemaal zelf!

Als basis een stalen ring van ongeveer 25cm. Wat kleine takken uit de oude Krulhazelaar van achter uit de tuin geknipt en daar een basis mee gemaakt. Op de markt takken met mooie zachtgrijze katjes gehaald om de basis verder mee op te vullen, een soort heidebloesem met witte bloemetjes (zelfs bij indrogen blijft het mooi wit en groen!) en een bosje Cephalophora's. Dat zijn die gele bolletjes. Die drogen prachtig mooi in en behouden dan de felle gele kleur. Leuk om ook zo in een vaasje te zetten ergens op een plank of kastje zonder water en ze in te laten drogen.


Ik heb net toch nog wat kuikentjes als hangjongeren in de krans gezet voor Pasen

….aaaaah…..Lente!

donderdag, april 02, 2015

Hele snelle Paas CAS kaarten


Toen ik de Collectable COL1382 Paaseieren in het begin bij het ontwikkelen al voorbij zag komen in artwork dacht ik…hier kun je nog hele leuke dingen mee doen, leuk! Vooral de combinatie van de mallen met de stempel maakt het heel eenvoudig om snel leuke kaartjes voor Pasen te maken. Daar hoef je geen expert voor te zijn! Ik ben bij dit setje kaarten uit gegaan van de stempel met wensen voor een Vrolijk Pasen in verschillende talen en een stapel vrolijk gekleurde inkt.


Ik heb Archival inkten Rose Madder, Chrome Yellow, Tea Rose en Viridian gebruikt. dat leek me wel een mooie kleursamenstelling voor de Pasen. De kaart hierboven is niet zo groot 10,5 x 13 cm. Lekker lichtgewicht om te versturen. Stempelen…en dan in ei-vorm uitstansen met de basisvorm uit de COL1382. Beetje de randen beinkten, opplakken met verschillende diktes foam of 3Dkit voor een speels effect en klaar. Zo simpel kan het zijn!


Het leek me ook nog leuk een achtergrondje te maken met allerlei vrolijk gekleurde eivormen. Dit kaartje is maar 10,5 x 10,5cm. Een passe-partout erin gesneden. Op glad papier weer met dezelfde kleuren inkt paaseieren gestempeld en die achter de passe-partout geplakt. Mij leek het wel geinig het konijntje van Eline dit "kunstwerk" te laten bewonderen. Dus met de Collactable COL1354 alleen het hoofd en lijfje + staartje gemaakt en met wat 3Dfoam ervoor geplakt.


Doe ze in een stoere kraft-kleurige envelop en maak nog een keer een los paasei met de stempel & stans om je envelop mee te verzegelen. Meer heeft het niet nodig toch?

woensdag, april 01, 2015

Little Monster

Het idee had ik een keer gezien op Pinterestik heb alleen nog iets meer toegevoegd van mezelf. Deze monsterkaart heb ik al weer een tijdje geleden gemaakt en gegeven aan een 2 jarig jongetje voor zijn verjaardag. Creatief met cirkels!

Ik leg de kaart deze keer helemaal uit, omdat hij zo leuk en simpel is om te maken. Ik weet niet meer precies het formaat van de kaart maar volgens mij was hij iets van 12 cm breed en ongeveer 14,5 cm hoog. Een groot deel van de materialen gebruikt is natuurlijk van Marianne Design.

Eerst snijd je uit donkergroen papier of een andere mooie donkere monsterkleur een vierkant van 12x 12 cm. Eerst maak je de ogen. De bruine basis van het oog met de cirkel van de Collectable COL1320 Circle & Sentiments. De witte cirkels met een 2"pons. Het monster krijgt zijn speelse blik door de verschillende formaten irissen. De kleine iris is een oud cirkelponsje van 1,5cm die ik nog had liggen en de grotere iris maak je met het kuikenhoofd van de COL1351 Collectable kip. Klinkt een beetje cru, kuikenhoofd, maar het is een mooi formaat cirkel! Daarna alles op elkaar plakken en de randen ruw bewerken met Distress inkt Tea Dye. Weer met het kuikenhoofd 6x cirkels uit wit papier stansen voor de tanden van het monster. Snijd of knip uit de losse hand een stuk af van je vierkant. Daarna op de achterkant plak je de tanden vast. Ze mogen een beetje uitsteken naar buiten. Als je het echt eng wilt maken kun je natuurlijk ook driehoekjes uitsnijden of kleine vaandeltjes en die als tanden gebruiken, maar voor een jongetje van 2 vond ik dit al eng genoeg ;)

Op Pinterest hadden ze alleen het monsterhoofd gemaakt, mij leek het wel leuk dat de naam en leeftijd ook op de kaart stond. Leuk voor later! Met de COL1315 Tabblad met Engelse teksten heb ik briefje gesneden uit wit papier en met Archival Aquamarine en de alfabet-stempels van de EC0108 babyvlaggetjes van Eline zijn naam erop gestempeld. De nummer 2 komt van de Collectable COL1347 nummerset en is gestanst uit gifgroen papier. Bij de set komen ook twee patroonstempeltjes om de nummers mee te versieren. Ik heb Archival Carnation red gebruikt voor het dropruitjes patroon. Daarna nog met Distress Inkt Antique Linnen het briefje oud gemaakt. Je plakt het bovenste gedeelte van het monster met wat 3D tape of kit op een basiskaart van 12x14,5 cm. Dan ziet het er mooier uit aan de binnenkant. Met Distress inkt Iced Spruce heb ik het monster nog wat vies gemaakt. Briefje achter zijn tanden schuiven dan lijkt het net of hij het op eet.

Op de binnenkant van je kaart kun je met een paar leuke verschillende tekststempels toch een persoonlijke boodschap neerzetten. Ik heb teksten van de PP1403 feeststempel en de EC0152 Eline's Sweet Sentiments gebruikt en afgesloten met de CS0917 Gefeliciteerd stempel.