vrijdag, april 01, 2016

40 jaarMijn zwager vierde een memorabele leeftijd en dat vroeg om een extra feestelijke kaart! Ik kon niet wachten om de nieuwe setjes van Hetty Meeuwsen uit te proberen. Deze stempelsets bestaan uit meerdere figuurtjes en komische teksten en dagen je uit om elke keer weer wat anders met ze te bedenken. Deze muisjes zag ik al helemaal voor me klimmend op grote nummers. Ze maken er een feestje van en nemen het leven niet al te serieus ;)


Ik ben eerst begonnen met de nummers over te trekken op design papier en deze uit te knippen. Daarna heb ik ze geplakt op wit papier en met een klein randje ze weer uitgeknipt. Ze mochten alleen een nog wat pittigere uitstraling hebben met die groentint van het design papier op de achtergrond erbij. Dus met een Distress Marker (Evergreen Bough pas trouwens perfect bij het Eline papier!) heb ik de rand van het designpapier van de nummers omgetrokken. Daarna heb ik gekeken hoe ik met de set zoveel mogelijk muisjes bij de nummers kon verwerken. Eentje moest er hoog zitten, eentje in de '0', eentje klimmend en er moest een polonaise komen van muisjes.


Het vorkje en de feestmutsjes zijn gemasked bij de muisjes. En natuurlijk moest de taart ook rond gedragen worden. De polonaise muisjes zijn aan elkaar gestempeld zonder iets te masken. De muisjes zijn namelijk zo getekend dat je een polonaise kunt maken zonder meteen hele delen te moeten masken. Het kadootje en de feestmutsjes heb ik ingekleurd met mijn copics en bij gebrek aan goeie tinten grijs in mijn copics collectie heb ik de muisjes allemaal ingekleurd met Distress Hickery Smoke. Dit is een mooie neutrale kleur grijs. Beetje inkt op mijn craftsheet en een waterpenseel en kleuren maar.


Daarna begon het pittige werk van alle muisjes uit knippen. Ik ben niet zo'n ster in kleine fijne onderdelen uitknippen in 3D plaatjes dus ik heb een beetje gesmokkeld en een klein wit randje eromheen gelaten. Dit zorgde er niet alleen voor dat ik geen foutjes ging maken zoals per ongeluk een staartje eraf knippen, maar ook dat ze meer opvallen wanneer de kaart af is. Alles is op de kaart geplakt met verschillende diktes 3D Foam. Dit zorgt voor wat diepte en levendigheid met de schaduw die je ervan krijgt. Nog wat tekstjes direct op de kaart gestempeld, een zwart randje getekend en klaar!

Ik heb de volgende materialen gebruikt:
- PB7049 Eline's Baby Blue papier
- CA3111 Plastic Numbers Large
- HT1602 Feestmuisjes stempelset
- PL1524 Project NL Verjaardag
- Distress Hickery Smoke
- Hero Arts Charcoal
- Distress Marker Evergreen Bough


Ik kon het niet laten om aan de binnenkant toch nog een grapje te stempelen uit de Project NL set, zeker omdat ik op de voorkant uit dezelfde set de tekst 'Leeftijd is niet belangrijk' had gestempeld...gnagna....Mijn zwager kon het trouwens wel waarderen ;)


3 opmerkingen:

 1. Super leuk kaartje Winnie...en gelukkig heb je de leeftijd niet zo groot gemaakt!
  Erg lief met al die muisjes...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onwijs leuke kaart Winnie!!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen