dinsdag, mei 24, 2016

Ferron


In Erik's familie is een achterneefje geboren en we kregen dit leuke geboortekaartje. Heel wat anders dan de klassieke geboortekaartjes die je meestal ziet. Ik voelde een kriebel opkomen om het kaartje  na te gaan maken. Niet helemaal hetzelfde, want dat is ook niet leuk, maar wel ge├»nspireerd door de stijl en kleuren. De grote Craftable basic label XL is de basis geworden.

Ik heb de volgende materialen gebruikt:
- PK9109 Kraft papier 27 x 13,5cm
- COL1389 Collectable Pocket Card & Marks
- CR1353 Craftable Basic Label XL & Labels XS
- LR0305 Creatable Voetjes
- CS0922 Clearstamp Babygedichtjes NL
- CS0959 Clearstamp 'Geboren'
- CS0960 Clearstamp 'Gefeliciteerd'
- EC0159 Eline's Handlettering stempels Script
- PL1503 Border stamps Hearts
- Distress Inkt Evergreen Bough
- Distress Inkt Hickery Smoke
- Hero Arts Unicorn White

Het meest lastige van de kaart repliceren was de typische groengrijze kleur. Die heb ik geprobeerd na te maken door met twee Distress inkten de kleur te blenden op wit mixed media papier. Eerst met  Evergreen Bough, die er het dichtste bij in de buurt komt en daarna met Hickery Smoke er licht overheen gegaan om de kleur wat grauwer te maken.


Ik zou het het nooit zo mat krijgen als het kaartje want dat is drukwerk, maar best goed gelukt toch? Met Hero Arts Unicorn White heb ik de teksten mooi helder wit kunnen stempelen, doordat je meerdere keren op dezelfde plaats kunt stempelen met de MISTI, mega handig! Vooral bij het gedichtje aan de binnenkant was dit prettig. Het is een hele fijne stempel en als je die niet goed afdrukt dan wordt het meteen onleesbaar. Door met witte inkt de tekst erop te zetten ipv wit embospoeder krijg je ook een mooi dof plat resultaat.


Ik heb de Collectable Pocket card en accolades gebruikt om de binnenkant aan te kleden. Nog wat doodlen met zwarte en witte pennen voor het stijltje. Niet teveel want dan had ik net zo goed het hele kaartje in stijl na kunnen tekenen. Ik wilde een zelfgemaakte kaart maar die wel dezelfde uitstraling gaf als het geboortekaartje.


Aan het originele kaartje zat een stalen hartje met ijzerdraad vast. Ik heb uit Metallic grijs papier een hartjeslabel gestanst, deze wat gekreukt en vastgemaakt.


De envelop moet natuurlijk ook in dezelfde stijl erbij passen. Dus een kraftkleurige envelop en daarop met mijn witte pen het adres geschreven in hetzelfde font dat gebruikt was op het geboortekaartje van Ferron.


Ik vond het font van het geboortekaartje zo leuk dat ik daarna de letters over heb getekend op een blanco kaartje. Sommige letters moest ik zelf invullen omdat die niet voorkwamen in de tekst. Ook liet ik mijn 'foutjes' staan zodat ik zie hoe ik de letters niet moet tekenen mocht ik het font nog een keer willen gebruiken. Dit is mijn eerste verzamelde font. Het was een tip die we hadden gekregen tijdens de Creative Lettering cursus, lettertypes verzamelen. Wie weet ga ik het nog een keer gebruiken op een leuke Handlettering tekst of op een envelop.


5 opmerkingen:

 1. Ziet er heel stoer uit Winnie!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met jullie achterneefje. En wat een leuk label, bijna leuker dan het orgineel. Ha ha.
  Groetjes sab

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij bent lekker bezig geweest Winnie!!!
  Het resultaat is prachtig, super origineel!
  Hier gaan de trotse ouders vast heel erg blij mee zijn.

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Winnie om te zien hoe hij aan het freubelen bent en wij mee mogen kijken. Erg leuk :-)
  Je kaart is ook prachtig!

  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen