woensdag, juni 22, 2016

Slinger voor FreekDit Apenslingertje had ik al een tijdje geleden gemaakt voor een kleine jongen die een stoere kamer in bosthema heeft. Hoe leuk is het dan om aapjes aan je deur te hebben hangen met je naam?

Ik heb de volgende materialen van Marianne Design gebruikt:
- PK9124 Rustic Wood paper pad
- COL1396 Collectable Locker Alphabet
- COL1399 Collectable Eline's Monkeys
- PL1515 Project NL December stempelset (malletje)
- JU0949 Maritiem ropes: Jute touwtje
- Memento zwarte inktZijn zusje Julia had ook al een slingertje van me gekregen. Ik denk dat deze aapjes ook wel goed terecht komen, zijn moeder houdt wel van frutsels en knutsels in huis ;)

dinsdag, juni 07, 2016

Muizenpolonaise


Toen we bezig waren met het bedenken van de nieuwe dierenstempeltjes van Hetty maanden geleden zagen we al alle mogelijkheden die deze nieuwe stempelsets bieden. Dus zodra we ze op kantoor kregen konden we eindelijk zelf ermee spelen, jippee! Ik zag deze polonaise van muisjes al snel voor me samen met het Luchtpost vogeltje erboven. Een one-layer kaart op 300grams wit color copy papier gestempeld met zwarte Memento inkt.

Ik heb de volgende materialen gebruikt voor deze 10x15cm one-layer kaart:
- HT1602 Feestmuizen stempelset
- HT1603 Luchtpost stempelset
- Copic markers

De polonaise creëer je door te gaan werken met de masking techniek. Dat betekend dat alles wat je op de voorgrond wilt hebben eerst gestempeld wordt. Dan bedek je dit met een papieren versie van je stempelafbeelding en stempel je daar overheen wat je achter je stempelafbeelding wilt plaatsen. Ik heb een paar stappenfoto's gemaakt van het stempelen.

Eerst heb ik met potlood een lijn gezet zodat mijn polonaise niet te scheef ging lopen. Daarna begonnen met het rechtermuisje. En zo verder gegaan van rechts naar links. Als je de muisjes slim achter elkaar stempelt hoef je bijna niet te masken. Alleen de muisjes die hun armpjes naar voren steken hebben soms wat masking nodig. Zoals je linksonder kunt zien.


Door stukjes papier te leggen over de gedeeltes waar ik geen muzieknoten wilde zorgde ik ervoor dat ze achter de banner van het vogeltje heen gingen en kon ik het wolkje noten zo vormen zoals ik het wilde. Nog met een zwarte Memento pen wat grondlijnen en stippels gezet, de potloodlijn uitgegumd en daarna begonnen met kleuren met mijn Copics.

Ik heb de volgende kleurcombinaties gebruikt:
- Het grijs van de muisjes: W1 W3 W5 W7
- Grond waarop de muizen lopen: W1 met beetje W3
- Feestmutsjes: BG13 & BG49 blauwgroen en V12 & V15 paars
- Kadootje: R59 R27 R05 strik & Y38 Y35 papier
- Vogel: Y38 snavel & R05 R22 R20 R00 lijf
- Banner: E000 & E40

Ik heb nog de C0 gebruikt om de muisjes en de vogel met banner wat te contouren zodat ze niet zo direct op wit staan. Je ziet het niet helemaal op de foto, maar dit is net zo'n laatste finishing touch die het wel kon gebruiken. Ik heb nog veel meer ideeën met de andere dierensets van Hetty. Hopelijk heb ik binnenkort wat tijd om deze uit te gaan werken en snel hier te laten zien.maandag, juni 06, 2016

Kaartje voor Sabine


Sabine was jarig en dan moet er natuurlijk een leuk kaartje worden gemaakt! Ik weet dat ze altijd moet gniffelen om het stempeltje 'Oehoe! Je bent jarig!'. Ik zag het al helemaal voor me. Een kaart vol met blije starende uiltjes en deze tekst. Het limegroen en hardroze zijn helemaal Sabine's kleurtjes en het leek me leuk deze in de kaart te verwerken.

Deze materialen heb ik gebruikt voor deze 14x14cm kaart:
- PB7045 Eline's Fresh Flowers
- DF3412 Design Folder balloons
- COL1347 Eline's Owl Family
- COL1398 Eline's Banners XL
- EC0147 Eline's Dutch Sentiments
- Distress Ink Twisted Citron & Picked Raspberry

Ik ben begonnen met een distress achtergrond maken van haar kleurtjes op papier. Daarna deze door de machine gehaald met de embosfolder. Dan krijg je deze subtiele achtergrond. En toen heel veel uiltjes uitgedraaid van het dessin papier en gekleurd papier. De voorste zijn met wat 3D foam opgeplakt voor wat diepte.


Ik ben dol op de Eline Banners...ideaal voor je tekstjes! Altijd mooi in balans op je kaart. Een vrolijk geheel geworden, volgens mij was Sabine er wel blij mee :)