vrijdag, september 30, 2016

Robot DaanMijn broer was jarig en daar hoort natuurlijk een toepasselijke kaart bij. Ik had al een tijd een idee in mijn hoofd met de Collectable Robot en die past wel bij mijn broer. Die houdt altijd van de nieuwste snufjes ;) En ik had op de knotsgekke kaartendagen een leuke stempelset gekocht met buitenaards thema en daar zaten hele leuke Engelse teksten bij die perfect passen bij de Robot. Eerst heb ik van te voren bedacht met welke kleuren ik de kaart wil opbouwen. Daarop zoek ik mijn papier en inkten uit. Dat scheelt heel veel frustratie en zorgt ervoor dat het niet te rommelig wordt.

Ik heb de volgende materialen gebruikt voor deze kaart van 12 x 14 cm:
- COL1403 Collectable Robot
- CR1299 Craftable Banners
- CR1324 Craftable Punch die Nuts & Bolts
- CR1362 Craftable Stitched Hearts & Accolade
- PK9099 Country Home 
- JU0955 Diamond Gems Metal
- Gerda Steiner stempelset 'Aliens'
- Hero Arts Charcoal (tekst)
- Memento Gray Flanel & Hero Arts Soft Granite
- Papicolor Metallic Silver & Metallic Antraciet
- Viva Decor Inka Gold Graphite
- Distress Ink Twisted Citron, Bundled Sage, Chipped Sapphire

Eerst ben ik begonnen met een achtergrondje maken van Distress Ink. Ik heb de "smooch"-techniek gebruikt. Dan pak je een stuk mica of een ander soort stevig plastic sheet en dep je daar je inktpad op. Spuit er een beetje water op en druk dit af op wat aquarelpapier of ander papier geschikt voor Distress Ink. zo krijg je een waterige vlek. Je kunt ook kleine druppeltjes die aan je sheet blijven hangen op je papier deppen. Dit geeft een ander effect dan dat je de inkt direct op het papier spettert.
Ik ben bij de lichtste kleur begonnen en de donkerblauwe kleur heb ik als laatste erop gezet.


Ik moet nog een beetje oefenen met deze techniek, maar ben wel tevreden met hoe het geworden is. En toen kwam het stukje wat nog de meeste tijd in nam. De Robot in elkaar zetten. Ik heb alle onderdelen uit alle kleurtjes uitgekozen papier gestanst en ben gaan mixen en matchen. Met de Robot moet je even uitvogelen welk type je wilt maken en waar je de nadruk op wilt leggen.


Als je bezig bent merk je soms dat het een bepaalde kant op gaat of dat een klein uitprobeersel eigenlijk heel leuk uitpakt. Dat had ik met de metallic smeer. Ik dacht ik doe dat alleen op de embossing, maar je smeert het er al snel dik op en als je het dan een beetje uitveegt smeer je het wat verder uit wat het juist een leuke brushed metal look gaf. Dus ben ik verder gegaan met een beetje inka-smeer op mijn vinger langs de randjes van alle onderdelen. Daardoor lijkt het Robotje van echt staal met geborstelde randen. Deze Robot heeft onderdelen op zijn buik gekregen van de Punch die. En in dezelfde Punch die zitten hele leuke kleine spijkerkopjes die ik als klein detail op de Robot heb geplakt. Dat maakt hem net wat extra stoer.


Op de Distress Ink achtergrond heb ik met twee tinten grijze inkt de Bliep Beep Biepboop teksten gestempeld die bij de Robot komen. Het Robotje is met wat 1mm foam op de kaart geplakt. De randjes van het vlak heb ik gestanst met de Accolade Craftable. Nog de sentiment op de banner en de metal gems erop en klaar was de kaart!

Mijn broer vond hem leuk en moest wel gniffelen bij de Biepboop...beep beep...that's one chatty Robot!


2 opmerkingen:

 1. Hoi winnie.
  Wat een super leuke kaart. Vind je distres achter grond erg leuk en nu al goed gelukt. Hi hi die tekst happy bday "human". Geniaal en past er perfect bij. Die gniffle kan ik best indenken aangezien ik ook al moest lachen.
  Groetjes sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind hem super gaaf en stoer geworden. Erg leuke stijl en techniek.
  Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen