Review: Takkie Haakpakket van de HEMA


Twee weken geleden met Vera weer eens gezellig op de vrijdagmiddag de stad in zoals we wel vaker doen na de Logopedie. Daar zag ik bij de HEMA een haakpakketje van Takkie. Natuurlijk zei Vera meteen ja toen ik vroeg of ik die voor haar zou gaan maken. Nou dat heb ik geweten....
Eerst herinnerde Vera me er meerdere keren aan of ik Takkie nog ging maken haha, dus deze keer het project maar niet te lang op zich laten wachten.

Het pakketje is compleet met stukjes vilt voor oogjes en halsbandje en een kleine pompom voor de neus. Daarnaast zit er een bolletje zwarte wol in, vulling, een patroon, en een goedkoop plastic haaknaald. In ieder geval genoeg wol, vulmateriaal en vilt om eventueel zelfs meerdere Takkies te maken uit hetzelfde pakket. Alleen moet je dan nog ergens een ringetje en een witte pompom halen voor die laatste details.

Ik ging aan de slag met mijn haaknaald 3,5 van Clover want die werkt gewoon veel prettiger dan zo'n plastic haaknaald. Die zou ik zo kapot knakken, want ik haak nogal strak. 
Naast dat je natuurlijk met zwarte wol haakt wat al lastig te zien is als je 's avonds na het werk aan de slag gaat was het jammer dat de bol wol erg snel rafelig werd. Waardoor het nog lastiger is om je vtjes in de gaten te houden.

Van het patroon begreep ik niet zo veel. Nu heb ik niet mega veel ervaring, maar als je onderdelen met name rond wilt haken waarom zou ik dan elke toer met een losse beginnen en weer sluiten met een halve vaste als ik ook gewoon rond kan haken en met een pinnetje mijn toers kan bijhouden? Daarnaast had ik een beetje moeite met het begin soms van een onderdeel, dan snapte ik niet helemaal wat ze bedoelde met verder haken op een rechte toer als je dan toch geen vtjes meer over had. Het was soms flink puzzelen en ik ben dan soms het ook maar op een manier gaan doen dat ik wel wat ervan kon maken. 
Zo had je soms ook een toer dat je moest meerdere en minderen maar je uiteindelijk dezelfde aantal v's overhield, want dan wel nuttig zal zijn geweest om vorm te krijgen in de pootjes en oortjes? Ik heb het in ieder geval niet gedaan omdat ik al moeite had om het werk netjes te houden met deze wol.
Als ik goeie kwaliteit wol had gehad dan had ik me misschien meer aan het patroon kunnen houden omdat mijn werk dan beter te bekijken was.

Al met al...eindconclusie. Het was een pokkeding om te haken, maar wat wil je voor drie euro!
Ik had wel het idee dat ze het patroon een beetje omslachtig hadden gemaakt, maar omdat ik me er niet helemaal aan gehouden heb lijkt mijn Takkie dan ook niet op de foto van het pakketje. Die van mij is wat depressiever. Ik kreeg het niet voor elkaar om z'n kopje zo omhoog te laten kijken. Mijn oortjes lijken ook te lang terwijl ik volgens mij wel net zoveel toers heb ik gemaakt als in het patroon stond...mmm...


Voordelen
- klein haaksel om tussendoor te maken
- klein prijsje voor iets leuks
- alle onderdelen zitten er wel bij voor die € 3,-
- handig patroonblad met extra uitleg en nog een keer een grote afbeelding van Takkie om te spieken.
- bewaar het patroon en ga er nog eens mee aan de slag, leuk als kadootje
- genoeg wol, vulmateriaal en ook stukjes vilt om meer dan 1 Takkie ermee te maken

Nadelen
- te goedkope rafelige wol
- goedkope haaknaald, je hebt eigen haaknaald nodig
- het knippen van halsbandje en oogjes is lastig en lijm je ook niet zo makkelijk vast als ze omschrijven (ik heb echt meerdere soorten goeie lijm gebruikt die er geschikt voor zouden zijn!)
- patroon is onduidelijk in vooral de beginstappen van de onderdelen. Ik had liever wat plaatjes gehad bij die beginnetjes dan van basis steken.
- het patroon lijkt ook fouten te bevatten of dat moet komen door de onduidelijkheid
- heel klein knuffeltje, een wat grotere variant was leuker geweest, dan maar wat duurder pakket.

Vervang de goedkope zwarte wol door een goeie bol Stylecraft, Durable of Yarn & Colors en gebruik je goeie haaknaald en dan kun je misschien beter in de buurt komen van het beestje op de foto.

Belangrijkste is in ieder geval dat Vera helemaal blij is dat Takkie af is en ze er nu mee kan spelen en knuffelen.

Deze Takkie is trouwens wel ienimini...hij is nog geen 10cm groot. Het zou megaleuk zijn als HEMA een patroon zou uitbrengen van een Takkie meer op knuffelformaat van iets van 20 of 30cm groot. Want deze gaan we nog wel eens regelmatig kwijt raken denk ik ;)


Winnie

4 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een verhaal. Dat is niet echt een project om meteen naar de Hema te gaan en er ook aan te beginnen. En hoe jouw takkie er ook uit ziet ik denk dat Vera er enorm blij mee is...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad het is een onduidelijk patroon en een slechte kwaliteit garen.
  Ik ben er ook mee bezig geweest maar heb het aan de kant gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is het gratis patroon van de teckel op de site van stip&haak geschikt voor een grote broer voor kleine takkie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het takkie haakpatroon van de Hema is een moeilijk patroon vooral de poten. Je moet eigen zwart haakgaren gebruiken en een eigen haaknaald. Maar na veel ploeteren is die erg leuk geworden

  BeantwoordenVerwijderen