Lente Krans


Iets wat mensen niet snel bij mij zouden verwachten….
….ik maak graag kransen…
Het liefst heel klassiek zoals deze hieronder.


We wonen in een schattig vrijstaand huisje uit de jaren 30 en afgelopen winter hebben wij de oude originele voordeur van onze buren over kunnen nemen (er zat een lelijk jaren 80 deur in met een veel te groot raam en wit geverfd…blèèègh). De deur is samen met de rest van het huis vlak voor de winter weer strak in de lak gezet, traditionele kleuren donkergroen en wit zoals het hoort bij zo'n huisje op de Veluwe. Er zit een schattig raam in met een geslepen motief en halverwege de deur een klein spiek-luikje met daaronder een veel te smalle brievengleuf. Met de Kerst heeft er al een Kerstkrans gehangen met dennentakken, maretak en mijn favoriete Kerstkleuren Rood-wit, gekregen van mijn schoonmoeder Marianne. Maar zo met de Lente in aantocht werd het tijd voor iets nieuws. Dan maak ik het graag helemaal zelf!

Als basis een stalen ring van ongeveer 25cm. Wat kleine takken uit de oude Krulhazelaar van achter uit de tuin geknipt en daar een basis mee gemaakt. Op de markt takken met mooie zachtgrijze katjes gehaald om de basis verder mee op te vullen, een soort heidebloesem met witte bloemetjes (zelfs bij indrogen blijft het mooi wit en groen!) en een bosje Cephalophora's. Dat zijn die gele bolletjes. Die drogen prachtig mooi in en behouden dan de felle gele kleur. Leuk om ook zo in een vaasje te zetten ergens op een plank of kastje zonder water en ze in te laten drogen.


Ik heb net toch nog wat kuikentjes als hangjongeren in de krans gezet voor Pasen

….aaaaah…..Lente!

Winnie

5 opmerkingen:

  1. Ik sluit me helemaal bij Anita aan Winnie... het ziet er schitterend uit!
    Ontzettend mooi gemaakt, echt knap.
    ... en die hangjongeren, die vind ik er wel gezellig uitzien! Die mogen blijven hoor, whaahaa!
    Lieve groetjes, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat prachtig gemaakt is je lentekrans Winnie! Heerlijk frisse kleurtjes. En leuk zijn de hangjongeren. Van deze heb je geen last ;-)
    Super hoor dat je ook een blog bent gestart. Van harte welkom! Ik kwam op mijn blog en zag een nieuwe volger... Moest ff kijken wie het was... ;)
    Ik ga weer verder aan mijn mannen!
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi verrassing! Dank je wel…ik hoop ook veel leuke dingen te kunnen delen net als jullie :)

      Verwijderen
  3. Wat mooi gemaakt Winnie, fris de gele bolletjes er door heen.
    Heerlijk de hangjongeren...laat ze nog maar een poosje hangen daar:P
    Fijne dagen!
    groetjes
    Neline

    BeantwoordenVerwijderen