woensdag, april 01, 2015

Little Monster

Het idee had ik een keer gezien op Pinterestik heb alleen nog iets meer toegevoegd van mezelf. Deze monsterkaart heb ik al weer een tijdje geleden gemaakt en gegeven aan een 2 jarig jongetje voor zijn verjaardag. Creatief met cirkels!

Ik leg de kaart deze keer helemaal uit, omdat hij zo leuk en simpel is om te maken. Ik weet niet meer precies het formaat van de kaart maar volgens mij was hij iets van 12 cm breed en ongeveer 14,5 cm hoog. Een groot deel van de materialen gebruikt is natuurlijk van Marianne Design.

Eerst snijd je uit donkergroen papier of een andere mooie donkere monsterkleur een vierkant van 12x 12 cm. Eerst maak je de ogen. De bruine basis van het oog met de cirkel van de Collectable COL1320 Circle & Sentiments. De witte cirkels met een 2"pons. Het monster krijgt zijn speelse blik door de verschillende formaten irissen. De kleine iris is een oud cirkelponsje van 1,5cm die ik nog had liggen en de grotere iris maak je met het kuikenhoofd van de COL1351 Collectable kip. Klinkt een beetje cru, kuikenhoofd, maar het is een mooi formaat cirkel! Daarna alles op elkaar plakken en de randen ruw bewerken met Distress inkt Tea Dye. Weer met het kuikenhoofd 6x cirkels uit wit papier stansen voor de tanden van het monster. Snijd of knip uit de losse hand een stuk af van je vierkant. Daarna op de achterkant plak je de tanden vast. Ze mogen een beetje uitsteken naar buiten. Als je het echt eng wilt maken kun je natuurlijk ook driehoekjes uitsnijden of kleine vaandeltjes en die als tanden gebruiken, maar voor een jongetje van 2 vond ik dit al eng genoeg ;)

Op Pinterest hadden ze alleen het monsterhoofd gemaakt, mij leek het wel leuk dat de naam en leeftijd ook op de kaart stond. Leuk voor later! Met de COL1315 Tabblad met Engelse teksten heb ik briefje gesneden uit wit papier en met Archival Aquamarine en de alfabet-stempels van de EC0108 babyvlaggetjes van Eline zijn naam erop gestempeld. De nummer 2 komt van de Collectable COL1347 nummerset en is gestanst uit gifgroen papier. Bij de set komen ook twee patroonstempeltjes om de nummers mee te versieren. Ik heb Archival Carnation red gebruikt voor het dropruitjes patroon. Daarna nog met Distress Inkt Antique Linnen het briefje oud gemaakt. Je plakt het bovenste gedeelte van het monster met wat 3D tape of kit op een basiskaart van 12x14,5 cm. Dan ziet het er mooier uit aan de binnenkant. Met Distress inkt Iced Spruce heb ik het monster nog wat vies gemaakt. Briefje achter zijn tanden schuiven dan lijkt het net of hij het op eet.

Op de binnenkant van je kaart kun je met een paar leuke verschillende tekststempels toch een persoonlijke boodschap neerzetten. Ik heb teksten van de PP1403 feeststempel en de EC0152 Eline's Sweet Sentiments gebruikt en afgesloten met de CS0917 Gefeliciteerd stempel.

1 opmerking:

 1. Super leuke verjaardagskaart Winnie!!
  Een monster-tastische jongenskaart... mijn zoontje Timo vind um ook geweldig! Hij is inderdaad ook eenvoudig wat enger te maken voor wat grotere kinderen.
  Het briefje met de naam en leeftijd in zijn mond zijn ook heel leuk gevonden, net als de gestempelde teksten in de binnenkant. Dat moet ik eens onthouden scheelt weer schrijfwerk, hihi.
  Gave eerste kaart Winnie!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen