zaterdag, april 11, 2015

Voor mijn moeder...


Mijn moeder is de 13de jarig, dus dat roept weer op voor een kaart! Ik had al een tijdje het idee om een bloemenkaart te maken met deze Collectable bloemen en dan in combinatie met vrolijke gekleurde inkt. Dit is het geworden! Lekker vrolijk maar niet te overdreven aanwezig. Het heeft nog wel even veel denkwerk gekost om eruit te komen welke kleuren ik wilde gebruiken en of ik alleen gestempeld ging doen of ook een aantal uitsnijden. Het is beide geworden. Dit soort kaarten is altijd pittig om mee te beginnen, omdat je zoveel met wit werkt en stempelkleuren, maar het is best aardig geworden haha. Ik heb alleen de bloemen en de vlinder niet geembost, dat vond ik niet nodig.


De basis kaart is 10x14cm en ik heb gebruikt: 
- Kraft basis kaart van de HEMA
- Collectable COL1304 Tiny's bloemen
- Collectable COL1319 Tiny's vlinders
- CS0917 Gefeliciteerd stempel
- Archival inkt: Magenta Hue (vlinder), Rose Madder, Tea Rose en Chrome Yellow
- Hero Arts Inkt: Soft Pink, Cup 'O Joe (tekst)

Bij deze Collectable bloemen en de vlinder is het heel belangrijk eerst te stempelen en dan ze uit snijden met de mal. Dat geeft het beste resultaat. Als je eerst stanst dan is het lastiger om de stempel goed uit te lijnen. Ik had de bloemen wat in kunnen kleuren vanuit de kern om ze wat meer diepte te  geven, maar helaas heb ik daar nu niet de kleurmiddelen voor. Maar deze bloemen kun je zo gevarieerd gebruiken en mijn hobbyvoorraad is nog zo aan het uitdijen, die komen vast nog wel een keer terug op een kaart ;)

2 opmerkingen:

 1. Alvast gefeliciteerd met je moeder. Je hebt een mooie kaart voor d'r gemaakt! Nu maar hopen dat ze niet op je blog spiekt ;-)
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag van je moeder! De kaart die je voor haar bent gemaakt is prachtig en daar zal ze vast en zeker blij mee zijn ;D
  Ik vind het heel gaaf zoals je de bloemen en de vlinder op je kaart hebt verwerkt! De gekleurde inkt gaat super samen met het witte en het kraft papier.
  Mooie kaart weer Winnie!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen