Zonnebloemen vermomd als Gerbera's


Mijn schoonzus was gisteren jarig maar ze vierde het afgelopen weekend. Ik kon het natuurlijk niet laten om weer proberen een kaartje zelf te maken. Moet natuurlijk wel wat "kaartenmaak-uren"opbouwen. Ook weer een mooi excuus om mijn inkt-verzameling te gebruiken. Mijn schoonzus houdt van mooie donkerroze en paarse tinten. Laat ik die nou net als nieuwe aanwinst binnen hebben…mwhuhahaha…

Ik kreeg met die kleuren in mijn hoofd meteen het idee om een warme bloemenkaart te maken met de zonnebloem-Creatable LR0361 van Tiny. Maar dan als gerbera! Gerbera's hebben van die mooie warme kleuren en met deze mal kun je ze ook maken.

Deze kaart is 15x15cm (ja een flinkerd…hij hoefde niet in een envelop te passen) en ik heb de volgende materialen gebruikt:
- Papierbloc PK9108 Garden Party
- Kraft papier als basis en voor het leitje PK9114
- Collectable COL1373 Schoolleitje
- Craftable CR1299 Banners
- Craftable CR1207 mandje
- Craftable CR1319 Hartelijk Gefeliciteerd
- Creatable LR0361 Zonnebloem
- Stempel CS0917 Gefeliciteerd
- Distress Inkt: Tea Dye & Vintage Photo
- Ranger Dye Ink Grape Soda (paars)
- Hero Arts Raspberry Jam, Wet Cement, Ultra Pink & Orange Soda


De gerbera's heb ik gemaakt door verschillende kleuren cardstock te gebruiken in combinatie met mijn inkten op de embossing. Daarna nog een keer de bloemen allemaal in groen uitgestanst als basis voor de bloemen. Een paar keer met donkerbruin alleen de kern gemaakt met op de embossing Vintage Photo. Het mandje is gemaakt met de CR1207. Al een wat oudere mal van een rieten mandje. Ik heb lichtgrijs gebruikt zodat het mandje op zo'n moderne rotan-mand lijkt en voor een beetje contrast op de kaart. Embossing bewerkt met Wet Cement en het hengsel eraf geknipt. Daarna nog een stukje lichtgrijs bewerkt met Wet Cement en erachter geplakt.

De tekstmallen van Marianne Design zijn zo handig om snel en eenvoudig een tekst op je kaart te hebben! Deze heb ik uit kraft gedraaid en met het papier nog in de mal met Raspberry Jam de embossing bijpassend gekleurd. Zo makkelijk is het!


Het leitje uit kraft papier gedraaid en de embossing bewerkt met Tea Dye. Het zwarte papier RIEP naar een schoolbord-sfeertje. Dus met google gezocht naar Handlettering alfabetten en met veel spieken en een witte fineliner de naam van mijn schoonzus erop geschreven…best goed gelukt al zeg ik het zelf!


Bij het schrijven van de kaart kreeg ik nog een last-minute ideetje. Ik had nog een banner over van het papier van Garden Party dus die dubbel gevouwen en in de kaart geplakt (achteraf was in het midden mooier geweest…ohoh haast haast ook altijd). Hadden we tenminste een plekje om het geld vast te klemmen in de kaart. Zeikerd in details als ik ben moesten het natuurlijk tientjes zijn, want die kleuren zo mooi bij de kaart hahahaha

Winnie

8 opmerkingen:

  1. Mooie kaart Winnie, wist niet dat je ook een blog had heb ik vast wat gemist maar ben nu volger hoor!
    Groetjes van Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi…roep het ook niet zo hard rond en ben pas net begonnen hoor. Maar ik heb nog wel eens creatieve uitspattingen en wilde ze toch ergens kwijt. En nu met eindelijk mijn eigen plek voor de hobby kan ik ook eens los gaan met de Marianne Design spulletjes, waarom dan niet meteen op een blog he! ;)

      Verwijderen
  2. Super mooie fleurige kaart Winnie, leuk idee om de zonnebloemen om te toveren tot gerbera's. Wat hebben we zaterdag een leuke, gezellige DT-dag gehad.
    Groetjes Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel Ellie! Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad! De dag vloog zo snel voorbij dat ik nog lang niet iedereen gesproken heb, maar weer snel herhalen dan ;)

      Verwijderen
  3. Super mooi Winnie!!
    Dank je wel voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bloem- en kleurrijk, heel mooi!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw Winnie wat een fleurige boel :) . Je kaartje is echt helemaal super! Hoe krijg je het verzonnen de zonnebloem als gerbra! Ik ben heel eerlijk niet echt een zonnebloem mens... Maar gerbra's vind ik prachtig! Ook super leuk bedacht om het schoolbordje met haar naam erop te gebruiken. Dit maakt de kaart extra persoonlijk. Dan natuurlijk nog als laatste de leuke banner waar je het geld achter hebt gestopt. Ik zeg al bij al: SuperGeweldigFantastisch!! En ik denk dat ik mijn portemonnee maar open ga trekken om toch de zonnebloem en het papier te kopen ;) .

    Lieve groetjes, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Winnie! Ik vind het een top kaartje! Leuk hoe je verschillende dingen bij elkaar hebt gecombineerd, vooral ook qua kleur! Echt helemaal super!!!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen