vrijdag, december 18, 2015

Poezepootjes vereeuwigd


Ik had al een tijdje dit idee op mijn Pinterest pagina staan en deze Kerst eindelijk de tijd en rust gevonden om het te maken. Met zachte luchtdrogende witte klei heb ik deze twee hangers gemaakt met pootafdrukjes van onze twee Katten. Raad eens welk pootje van 7,5kg wegende Youri is en welk pootje van de veel kleinere Miepje is....haha. 

Rol de witte klei met een deegroller uit tot ongeveer een halve cm dikke plak. En nu het allerbelangrijkste.....vind je poezebeest en zorg dat hij samenwerkt met je om een pootafdruk te maken in de klei. Ik heb Youri onder de arm genomen en een van zijn voorpootjes vastgepaakt en een paar pootafdrukjes tegelijk gemaakt. Je moet wat steviger duwen dan ze leuk zullen vinden, maar zo hoef je ze maar 1x te vangen en ze "lastig te vallen" en kun je achteraf de beste afdruk kiezen. Stans  na het loslaten van de kat met een koekjes cirkelvorm van 4 of 3 cm grootte de beste afdruk uit. Rond de randjes nog wat af met een natte vinger, prik met een sat├Ęprikker een gaatje bovenin en leg ze ergens voor een paar dagen te drogen. Liefst een warme droge plek. Touwtje erdoor en in de Kerstboom en leuk om te bewaren als herinnering!


We hadden jarenlang een rood-witte Kerstboom met veel nostalgische figuurtjes erin, maar dit jaar heb ik heel veel roze, mintgroen, wit en koperkleurige hippe Kerstballen en houten figuurtjes gehaald bij de Xenos en de Instratuin, eens even lekker wat anders! Daar zitten ook een paar ballen bij met iets meer glitter, pailletten en olieglans dan standaard. Vera heeft genoten van onze nieuwe stijl  Kerstboom met al die mooie....glimmende...Kerstballen.... Geen opmerkingen:

Een reactie posten