vrijdag, april 22, 2016

Handlettering by Papicolor


Afgelopen donderdag ben ik samen met Anne en Marianne naar een workshop Creative Handlettering geweest. Het stond al een tijdje bovenaan onze lijst om te leren hoe je mooi letters kunt tekenen en schrijven. Vroeger op school en thuis ben ik al wel regelmatig creatief geweest met potlood en (glitter)pennen. Tekenen, versieren en schrijven...noem het maar op. Ook het handletteren probeerde ik wel eens uit. Toen noemde we het nog gewoon doodlen en krabbelen. Vorig jaar nog op een kaart voor mijn schoonzus. De workshop werd georganiseerd door Papicolor in hun showroom. Die ruimte stond vol met Papicolor kasten vol met alle kleuren papier en producten van het mooie papiermerk, kwijl! Daar werden we alleen al vrolijk en hebberig van hahaha.

Martine van Studio Suikerzoet ging ons de fijne kneepjes leren. Eerst wat doodlen op een blaadje. En daarna een tekst voor jezelf (die je van te voren had moeten bedenken en wat ik door drukte helemaal vergeten was...doh!). Snel heb ik gekeken op internet en daar kwam ik de zin 'Het is zoals het is' tegen. En eigenlijk klikte het meteen. Ja dit moest hem worden! Deze is zo multi-inzetbaar! Je kunt deze altijd tegen jezelf zeggen als je ergens van baalt of het wil niet lukken. Maar ook naar andere 'toegooien' als je merkt dat iemand loopt te mokken of te klagen...het is zoals het is! En daarmee moet je het doen. Of ook wel. Laat het los....


Je moest een schetsje maken van de lettertypes die je wilde gebruiken in je tekst. Daarvoor kun je je eigenlijk door allerlei teksten en lettertypes die je overal tegenkomt laten inspireren. Ik wilde perse ook een banner in mijn tekst. En ik ben dol op de klassieke art deco stijl letters te tekenen en mijn schoolschrift was ook nog redelijk op orde. 

Ter afsluiting kregen we een riant gevulde goodybag mee met mooie pennen van Bruynzeel Sakura, krijtbord etiketten en een geweldig mooi dik notitieblok met 3 soorten papier (wit, bruin en zwart kraftpapier) om verder op te handletteren. Toen we 's avonds laat thuis kwamen vermoeid van toch wel een intensieve bezigheid kreeg ik meteen een nieuw ideetje in mijn hoofd voor een nieuwe tekst. Ik heb snel een schetsje gemaakt en het op mijn bureau neergelegd. Die ga ik een andere keer in alle rust eens uitwerken. Die komt vast nog wel een keertje voorbij hier op mijn blog.


De tekst heb ik de volgende dag met washitape boven mijn hobbykasten gehangen. De perfecte plek! Ik kijk nu nog regelmatig tevreden naar de muur op onze hobbykamer en denk dan bij het zien van mijn slogan: 'Ja! Zo is het!'.


4 opmerkingen:

 1. Het ziet er ontzettend gaaf uit Winnie, vooral de witte tekst op het zwarte papier.
  Super leuk dat je dit hebt geleerd tijdens een workshop met Annemiek en Marianne en je ook nog een goed gevulde goodybag mee hebt gekregen!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt leuk! Mooi geworden!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi uit. En heeft al een mooi plekje gekregen zie ik. Altijd leuk een goodie bag meekrijgen. Het is zoals het is en let it go. Ha ha.
  Groetjes sab

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen