woensdag, mei 18, 2016

Moederdagkaart


Een tijdje geleden had ik twee leuke ideeën voor een verjaardagskaart van mijn moeder. Een daarvan heb ik verder uitgewerkt tot deze moederdagkaart. Weer de twee poezebeesten van mijn moeder in de hoofdrol. De rode kater Mickey en de witte poes Muis. 

Ik heb de volgende materialen gebruikt op deze kaart van 10x15 cm:
- CR1322 Craftable ponsmal hartjes
- COL1344 Collectable French Cats
- CS0931 Clearstamp 'Voor de allerliefste moeder'
- LR0360 Creatable Tiny's Grass
- LR0203 Creatable Boom
- PK9109 Kraft papier
- Distress Ink Mermaid Lagoon


Eerst ben ik begonnen met een basiskaart van Copic Color 300gms papier. Ik wilde vooral de mallen eruit laten springen. Dus met de Distress Inkt heb ik een subtiele maar harde "wolk" op de achtergrond gemaakt. Door het gladde papier wordt de inkt snel opgezogen waardoor je wat meer brush-achtige vegen krijgt als je met je blender tool erop zet. Dat kun je irritant vinden, maar ik vond het wel een mooi rauw effect. Daarna de stempel met de tekst erop gestempeld.


De katjes heb ik twee keer uitgestanst. Een keer uit gebroken wit en een keer uit fel oranje. Daarna de oranje kat op de witte stans geplakt. Met mijn copics in de kleuren E33 en E11 heb ik wat strepen van Mickey's vacht op de kat gezet. Daarna ben ik de kaart in elkaar gaan zetten. Eerst de boom plat op de achtergrond. Het gras met 3D-foam ervoor. De twee katten met nog iets dikker 3D-Foam daarvoor voor de diepte. Toen heb ik de hartjes uit twee tinten roze papier gestanst met de ponsmal. Nu gaat het wat tijd en geduld vergen. Met kleine 3D-foamblokjes op de hartjes en een pincet heb ik één voor één ze verdeeld over de boom.  Maar het geeft wel een superleuk effect!


Mijn moeder was blij verrast dat ze nóg een kaartje kreeg met haar twee poezebeesten in de hoofdrol. Dit kaartje ging dan ook met haar mee naar huis om naast haar verjaardagskaart te gaan staan. Ze zal ze bewaren in haar verzameling van mijn zelfgemaakte kaarten.4 opmerkingen:

 1. Hoi buuf.
  Wat een super lief kaartje heb je er weer van gemaakt met muis en mickey. Ook hier zal ze vast heel blij mee zijn. Leuk ook om de hartjes als blaadjes te doen. Heel leuk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze zijn leuk Winnie, die hartjes in de boom....en de katten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook erg gaaf Winnie!!
  Je bent lekker op dreef met de kaarten :D
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Winnie ;-)

  Lieve groet,Petra

  BeantwoordenVerwijderen