woensdag, maart 08, 2017

Nieuwe woning voor Alma


Alma was afgelopen najaar al verhuisd naar haar nieuwe flatje, maar helaas kwam het er nu pas van om op huisbezoek te gaan en haar nieuwe stulpje te bewonderen. Omdat ze nu op de bovenste verdieping woont kreeg ik inspiratie voor een kaartje. Ik ben altijd dol op de Horizon Creatables en de Tekst Craftables, daar kun je zoveel kanten mee op! Alma houdt wel van een pittige kleur roze en het grijsbruine is een accent kleur in haar inrichting. 

Dit zijn de materialen die ik heb gebruikt voor deze 10 x 15cm kaart:
- PK9130 Paper pad Country Style
- PK9099 Paper pad Country Home
- Papicolor babyroze, muisgrijs en wit papier.
- CR1311 Craftable Nieuwe Woning
- CR1359 & CR1360 Craftables Passe-Partouts & Stitch
- CR1362 Craftable Stitched Hearts & Accolade
- LR0354 Creatable Horizon City
- PL1515 Project NL December 
- PL4503 Enamel dots Black & White & PL4512 Enamel dots Baby Pink
- Paar kleurtjes sequins
- Memento Gray Flanel en Hero Arts Unicorn White

Ik heb eerst de horizon mal uitgestanst uit designpapier van het Country Style blocje en daarachter wat stukjes muisgrijs papier geplakt behalve bij 1 flatje, daar heb ik een beetje geel papier geplakt. Daar 'woont' Alma hihi. Daarna dit met wat foamtape op een stukje wit houtpapier uit het Country Home blocje geplakt en een geo symbooltje uit de PL4503 enamel dots set erboven geplakt om haar 'woning' te markeren.

Met de Passe-partout & Stitch Craftables heb ik uit roze papier een frame gemaakt en dit met foam weer op een stukje knalroze designpapier uit het blocje Country style geplakt die ik eerst onderaan heb afgesneden met de Stitched Accolade. Dit is allemaal op een houtmotief uit datzelfde blocje geplakt en daarna op een dubbelgevouwen witte basiskaart van 10 x 15 cm. 


De tekstmal heb ik uit muisgrijs en wit papier gestanst en terwijl ik het papier in de mal laat zitten de embossing benadrukt met grijze en witte inkt. Bij de grijze stans heb ik het stukje met 'nieuwe' eraf geknipt en dit op de witte stans geplakt. Daarna heb ik de kaart nog wat afgemaakt met wat enamel dots en sequins. Ik vond dat er rechtsboven nog wel iets mocht gebeuren om de kaart in balans te maken. Daar zijn de kleine malletjes die bij de Project NL Mal & Stempelsetjes zitten perfect voor.

Dit is wel een van mijn favoriete manieren van kaarten maken merk ik met alle ideetjes die ik nog in mijn hoofd heb en vooral deze Craftables zijn dan altijd een mooie basis.


2 opmerkingen:

 1. Prachtig kaartje heb je gemaakt Winnie.
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super gaaf kaartje Winnie!
  Je kunt met de craftables inderdaad altijd veel kanten op!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen