donderdag, april 13, 2017

Ik MIAUW van jou


Sinds ik voor mijn moeder vorig jaar kaarten heb gemaakt met haar twee katten in de hoofdrol, vindt ze het leuk om ze te bewaren. Ze wil er wel meer in haar verzameling, dus mijn uitdaging is nu elk jaar om weer een originele kaart te maken met Mickey (rode kater) en Muis (witte poes) als onderwerp. Toen ik de stempeltjes van Hetty zag met de honden en katten wist ik al wel wat ik als volgende Mickey & Muis kaart ging maken.

Ik heb de volgende materialen gebruikt voor deze 13 x 13cm kaart:
- PB7045 Eline's Fresh Flowers paper pad
- COL1314 Collectable Eline's Tab NL
- CR1299 Craftable Banners
- CR1359 Craftable Passe-Partouts & Stitched squares
- CR1368 Craftable Punch die Cats & Dogs
- HT1607 Clearstamp Hetty's Beste Maatjes
- HT1613 Clearstamp Hetty's Flower meadow
- CS0987 Clearstamp Felicitaties
- Papicolor Babyroze, Fuchsia, lichtgroen en lichtblauw
- Memento Tuxedo Black inkt, Memento Rose Bud inkt 
en Hero Arts Wet Cement inkt

Bij het inkleuren van de stempels heb ik de volgende Copics kleuren gebruikt:
Mickey (rode kater)
R05 R02 R20 vacht
0 voor witte pootjes en befje
R05 voor donkere tijgerstrepen
RV13 Neusje
RV13, R22 en R32 voor oren

Muis (witte poes)
W-0, W-1, W-3 vacht
R00, R20, R32/R22 oortjes
0 voor schaduw wat terug te duwen in de witte vacht tijdens het inkleuren

Grasrand
YG11, YG17, YG67 gras
0 voor wat vlakker maken
Y35 en W-0 voor bloemetjes
Beetje B0000 voor de lucht

Ik ben begonnen met de poesjes naast elkaar te stempelen in de kleur 'Wet Cement'. Dit geeft een mooie zachtgrijze afdruk waardoor je een soort van no-line tekening krijgt bij het inkleuren. Maar de grijze lijn kon ik ook meteen gebruiken als schaduw lijn voor de witte poes. Als ik deze in Zwart had gestempeld was hij iets te hard als plaatje geweest. Nu is Muis lekker zacht en knuffelig, zoals ze ook in het echt is. Ik kwam erachter bij het uitzoeken van de Copic kleuren dat ik helemaal geen goeie oranje-tinten heb, dus Mickey is wat roder uitgevallen dan ik had gewild.


Nadat ik ze had ingekleurd heb ik de poesjes nog een keer afgedrukt met zwart en uitgeknipt en deze op de ingekleurde plaatjes geplakt zodat ik de grasrand erover heen kon stempelen. Deze is ook met 'Wet Cement' gedaan om de tekening zacht te houden. Daarna de grasrand ingekleurd en de randen van het plaatje wat zachter gemaakt met lichtblauw en lichtgroen aan de boven- en onderkant. Bij de hondjes & katjes zitten ook leuke teksten en de 'Ik miauw van jou' vond ik wel toepasselijk. Die heb ik met dezelfde grijstint als het plaatje gestempeld. Daarna heb ik het uitgestanst met een stitched vierkant. En ben ik de kaart verder gaan maken.


Het blocje 'Fresh Flowers' vond ik wel mooie kleurtjes hebben die bij Mickey en het gras past. Het Eline tabblaadje is een mooie basis en met de stempeltjes die bij de mal zitten heb ik op de tabjes meteen wat extra eye-catchers op de kaart gemaakt. Nog als laatste detail een bannertje met 'Tijd voor taart!' en poezenpootjes die over de kaart wandelen.


Ik heb aan de binnenkant van de kaart even geƫxperimenteerd met een pop-up effectje, want ik wil kijken of ik daar meer mee kan gaan doen in een kaart. De nieuwe leeftijd van mijn moeder klapt naar boven als de kaart open vouwt. En zoals je kunt zien heeft Vera de kaart van haar oma zelf ondertekend ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten