zaterdag, april 01, 2017

Moestuin voor Rob


Mijn zwager en schoonzus hebben een grote moestuin bij de Moestuinvereniging, dus toen Rob jarig was wist ik al precies wat voor een kaart ik wilde maken. En bij het zien van de tuinaarde-rand kreeg ik het idee om er een pop-up kaart van te maken. Deze blijft namelijk aan het papier vastzitten. Als je er dan 3 achter elkaar plakt heb je de richels van een moestuin om op te vullen. Met de kubusjes van de Pop-up Creatable kon ik dan het achterste gedeelte maken met de hekjes en de schuur.

De kaart is 15 x 15 cm dicht gevouwen, ik heb de volgende materialen gebruikt:
- PK9109 Kraft papier
- Papicolor 911 oranje, 952 Lentegroen, 950 donkergroen, 959 baby roze, 945 Olijfgroen, 938 Donkerbruin, Kraft groen, Kraft lichtbruin, Kraft Zwart, Metallic antraciet,  Metallic Zilvergrijs
- COL1383 Collectable Village Decoration set 2
- COL1406 Collectable Barn
- COL1407 Collectable Farmers Fence
- CR1361 Craftable Stitched Waves & Clouds
- CR1393 Craftable Punch die Vegetables
- CR1396 Craftable Vines 
- CR1397 Craftable Garden Soil
- CR1398 Craftable Punch die Birds
- LR0260 Creatable Wheelbarrow & watering can
- LR0316 Creatable Boots & Buxus
- LR0355 Creatable Trees
- LR0371 Creatable Oval & Pop-up
- CS0960 Stempel 'Gefeliciteerd' 
- Distress ink Peeled Paint & Frayed Burlap

Eerst ben ik begonnen met de bodem te maken. Ik heb 3x de tuinaarde rand uitgestanst en deze aan de voorkant van een dubbelgevouwen 15 x 15 kaart geplakt. Daarachter heb ik een stuk Kraft papier geplakt naar de vouw van de kaart. Ik heb de loofbomen rand twee keer uitgestanst, 1x uit kraft papier en 1x uit lichtgroen. en deze met foam op elkaar geplakt. Daarna heb ik de rand aan de andere zijde van de kaart geplakt. Het schuurtje heb ik uit 2 kleuren gestanst en de luikjes, deurtjes en de dakrand los uitgeknipt. Ik heb achter het raampje en de deurtjes een stukje zwart geplakt met foam en de embossing wat bewerkt met distress inkt. Daarna ben ik de kleinste kubussen en 1 grote kubus van de Pop-up Creatable uit gaan stansen uit kraft kleur voor achter de schuur en het boerenhek en nog een paar kleintjes uit micca voor achter de kleine witte hekjes. Het malletje zal niet helemaal door micca stansen maar het drukt er genoeg in dat je het kunt uitknippen en de vouwtjes werken.


Daarna heb ik alles vastgeplakt met de stansjes. De bloesemboom heb ik aan het schuurtje vastgeplakt een 2 mm van de bodem af zodat alles wel goed in elkaar vouwt bij het dichtvouwen van de kaart. Helaas heb ik het niet goed op de foto kunnen zetten in de haast, maar bij het boerenhek zitten nog een paar vogeltjes op het hek en op de grond. En de gieter staat bij het hek. Er is een rij met kropjes sla en de kruiwagen waar de rest van de sla in ligt, een rij worteltjes en een rij met de courgette planten en de laarzen voor in de moestuin.


De achterkant van de kaart heb ik verder afgemaakt met lucht die ik erop heb geplakt met foam. Daarop twee zwaluwtjes in de lucht van de ponsmal vogeltjes en mijn favoriete felicitatie stempel.

1 opmerking:

  1. Ziet er prachtig uit Winnie!
    Hier ben je vast wel even zoet mee geweest, maar het resultaat mag er dan zeker ook zijn!

    Groetjes

    Rimmie

    BeantwoordenVerwijderen