Vilten slofjes voor Julie


Ik kwam laatst weer de foto's tegen van de vilten slofjes die ik voor Julie heb gemaakt als kraamcadeautje. Dit was zo'n leuk project om te maken!
Ik heb alleen flink moeten zoeken op internet om een fatsoenlijk basis patroon te vinden voor slofjes. Ik wilde ze wel een beetje stevig maken, maar ook niet te ingewikkeld qua onderdelen. Uiteindelijk kwam ik een patroon tegen die heel makkelijk om te zetten was in verschillende maten.


Van zacht witte joggingstof heb ik de binnenpanden gemaakt en van extra dik wit wolvilt heb ik de buitenpanden en de lusjes gemaakt. Eerst ben ik de buitenpanden gaan versieren met borduursels. De steken zijn geinspireerd uit het Zweeds folklore borduren. Dat zijn takjes en bloemetjes in allerlei vrolijke kleuren. Omdat Eefje van een wat klassiekere stijl houdt heb ik het in groen en roze tinten gedaan die ze ook als kleuren had voor Julie's baby kleertjes. Nog wat sequins en kleine kraaltjes als details in het borduurwerk en daarna de binnenpand met een festonsteek vastmaken aan de buitenkant. Ik weet niet meer precies hoe ik het slofje in elkaar heb gezet, want het is al weer een tijdje geleden. Heel veel heb ik met de hand gedaan. Volgens mij heb ik het uiteindelijke vast zetten van de zool gedaan met de naaimachine door het slofje binnenste buiten te keren.


Natuurlijk had ik een bijpassend schoenendoosje gemaakt. Bij de HEMA hebben ze leuke kant en klare cadeaudoosjes. deze met mintgroene streepjes was perfect. Nog wat opgeleukt met washi tape en tadaa!

Mijn schoonzusje was er heel blij mee en verbaasd dat ik zoiets heb kunnen maken voor haar. Ik zei al...ik ben wel creatief, alleen doe ik niet zo vaak dit soort projecten. Maar als ik het doe dan doe ik het goed ;)

Winnie

4 opmerkingen:

  1. Heel mooi gemaakt! Zulke slofjes bewaar je toch voor altijd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via via ben ik op je blog terechtgekomen en ik keek wat rond en toen ik deze slofjes zag viel ik er meteen als een blok voor, wat schattig en mooi gemaakt! Maar ook je kaarten zijn prachtig dus ben ik je gaan volgen want ik wil niets meer missen van wat je maakt, zoveel inspiratie!

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je lieve compliment Ank! Ik zal niet heel regelmatig iets plaatsen want ik heb het ook ontzettend druk met werk, maar ik doen mijn best ;)

      Verwijderen
  3. I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much...
    Thanks for sharing the good information!
    หนังสยองขวัญ

    BeantwoordenVerwijderen