donderdag, oktober 19, 2017

Anne's verjaardagskaart


Annemiek is dezelfde week jarig als Alma dus haar kaartje heb ik tegelijk gemaakt met de label voor Alma met het zwart-wit blocje Do what you love. Ik wist dat ze graag iets lekkers wil halen bij de ICI Paris dus een cadeaukaart is deel geworden van de kaart. De kleuren hebben me geïnspireerd om een zwart-wit schudkaartjekaartje zwart-wit te maken.

Ik heb de volgende materialen gebruikt voor deze 13x13cm vierkante kaart:
- PK9149 Paper pad 'Do what you love'
- CR1359 Craftable Passe-Partout & Stitched Squares
- CR1320 Craftable Happy Birthday
- KJ1701 Joepie Geniet Clear stamps
- CB5501 Chipboard
- Wat sequins in paars, roze en zeeptinten en een stukje Mica

Eerste ben ik begonnen met het schudgedeelte te maken. Een simpel wit vierkant frame gemaakt met de Stitched vierkant en een corner punch. Daarachter een stukje mica geplakt. Toen van het chipboard dunne strookjes gesneden en daar een kader gemaakt op de mica aan de achterkant van het vierkant. Ik heb ongeveer 3 laagjes chipboard gebruikt want de sequins moeten ook wel wat bewegen als je schud. Voordat ik een tweede laag mica erop plakte eerst wat strooisel erin gedaan (niet vergeten haha) en het venster dicht geplakt. Dat is je schudvenster. 


Daarna nog aan de zijkanten en de onderkant van het schudvenster strookjes chipboard geplakt op de tweede laag mica (1 laagje) zodat de cadeaukaart wel straks erachter kan schuiven als ik het venster op de kaart plak. Het geheel heb ik op een zwarte basis kaart met een leuk dessin van het Do what you love blocje geplakt. Daarna het venster vastgeplakt op de kaart met wat foamtape. Op deze manier kun je de cadeaukaart achter het "sequin-aquarium" schuiven.


Had ik al eens gezegd dat ik dol ben op de Tekst Craftables? Deze keer gewoon uit wit gestanst en in de mal laten zitten en met zwarte inkt de embossing gekleurd. En daarna nog een keer uit zwart gestanst en met witte inkt de embossing benadrukt. Als je dan bij de witte versie het stukje 'Happy' eraf knipt en de twee teksten op elkaar plakt krijg je een leuk contrast.
Er moest nog iets feestelijks bij. De kadootjes van Karin Joan zijn dan perfect. Op wit gestempeld en op gekleurd papier. Daarna stukjes uit het gekleurd papier geknipt en op de witte versies geplakt en alles uitgeknipt en met wat foamtape op de kaart...taaadaa!

1 opmerking: