My Little Pony traktatie van Vera


Vera ging voor de laatste keer trakteren bij de kinderopvang toen ze 4 jaar werd, voordat ze mocht beginnen bij de basisschool. Natuurlijk is dat al weer flink wat jaren geleden, maar toch vind ik het leuk de traktatie-ideeën die ik heb gehad met jullie te delen. Wie weet inspireert het je mocht je zelf een keer een traktatie-idee nodig hebben.

Toen Vera 4 jaar werd was ze dol op My Little Ponies, dus er MOEST een My little Pony traktatie komen. En dan wordt het best lastig voor kleuters! Gezonde traktaties zijn dan best een uitdaging en je wilt ook niet een hele grote traktatie verzinnen want dat eten ze lang niet allemaal op. Maar je wilt ook niet met een doosje vermomde rozijntjes komen. Ik in ieder geval niet omdat die twee meiden van mij heel wisselend reageren op rozijntjes. En vast nog meer kinderen van hun leeftijd. Wat dan?

Nou een beetje popcorn is dan een idee! En dan gaan we wel voor de zoute popcorn. Dat is de soort die ze ook bij de opvang wel eens kregen om te snacken. We hebben ze My Little Pony gemaakt door de popcorn in vrolijke bekertjes te doen. Doordat we onderin de bekertjes een kleine verrassing hadden gedaan paste er mooi een hand popcorn in. Niet te veel en niet te weinig. De verrassing was een klein mini-autootje voor alle jongens en een kleine shimmer & shine verrassing voor het enige vriendinnetje van Vera in de groep (ja de rest van de groep waren allemaal jongetjes haha). Daarna de popcorn bestrooid met wat suikerparels, cupcake suikers, dummies en mini-smarties. Zo zit er voor elk kindje wel iets in wat ze op kunnen peuzelen.

Vera heeft zelf meegeholpen met vullen en we hoorden dat het een groot succes was met trakteren.




Winnie

1 opmerking: