Shaker Snoepzak

 


Toen ik deze snoepzak stencil zag had ik er meteen een idee mee om er een schudkaartje mee te maken. Het is wel een kaartenproject voor gevorderden, want de randjes zijn erg dun en je moet goed zorgen dat je voldoende ruimte houdt en de zijkanten niet teveel laat plakken.

Ik heb de volgende materialen van Marianne Design gebruikt:
- Craft Stencil PS8122 Candy Cone by Marleen
- Paper set PK9178 Fabulous
- Craftable CR1565 Candy by Marleen
- Collectable COL1509 Bagtopper Bow by Marleen
- Collectable COL1507 Text Banners 
- Craftable CR1543 Long Backgrounds by Marleen
- Dubbelzijdige foam sheets LR0023 van 2mm dikte
En verder heb je nodig:
- mica sheet
- gekleurd hobbykarton
- dubbelzijdige tape

Je begint met de buitenrand van het stencil uit te tekenen op gekleurd karton, dat is je achterkant. Dan teken je nog een keer op gekleurd karton de basis uit, maar dan teken je in het midden van de puntzak de opening uit. Daarna teken je op design papier uit de set nog een keer de voorkant uit met de opening voor het schudvenster. Snijd met 1 mm extra ruimte het gat uit zodat deze mooi valt over je basis. Plak een stuk mica achter de gekleurde karton basis met het venster en plak daarop het design papier. Zo heb je een mooie stevige voorkant.
Nu ga je met het dubbelzijdige foam dunnen stripjes maken en die achterop het mica plakken en achterop de strik. Doe dit 2 lagen zodat je een goed hoog schudvenster hebt. Je kunt het met een beetje poeder wat minder plakkerig maken of gebruik gewone foam met lijm om de diepte te maken.

Maak wat snoepjes uit de uni-kleuren van de paperset en bijpassend gekleurd karton en leg deze met de juiste kant op het mica en plak de achterkant erop.
Nu heb je een schudkaartje! Doordat je het venster goed diep hebt gemaakt kunnen de snoepjes goed heen en weer schudden in het kaartje zonder dat ze kunnen kantelen.

Decoreer de snoepzak nu door van een ander design papiertje de punt en de punten van de strik te snijden. Snijd ook een dun strookje gekleurd karton voor langs de buitenrand van de zak. Zo kun je de laagjes foam verstoppen.

In de paperset heb je hele leuke teksten en stickers zitten. Plak deze op stukjes karton of designpapier. En stans de strik uit gouden glitterkarton.

Om de snoepzak te laten staan heb ik een achtergrondmal gebruikt van Marleen en deze uit designpapier gestanst. Ril horizontaal op ongeveer de helft of 2/3de van het papier een vouwlijn. En doe een beetje lijm boven de vouwlijn. Zo plak je de snoepzak vast aan het achtergrondje en door de onderste helft naar achteren te vouwen blijft hij staan.


Winnie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten